zaterdag 14 augustus 2010

Betalingen doen voor anderen via je credtit card (zeker niet doen)

Ik wilde even voor het volgende waarschuwen op de forums zie ik nu ook al berichten van AB/TB/DL'ers die vragen of iemand in het bezit is van een creditcard en zo ja of de bezitter van een creditcard dan een betaling kan doen voor iemand zonder creditcard. De persoon zonder creditcard biedt netjes aan het geld op de rekening van de creditcard bezitter te storten.

De reden voor deze oproep is dat iemand nog dezelfde avond op een AB/DL Site wilde en voor een maand een lidmaatschap daar wilde omdat als die het via de bank of international money order hoge kosten had en volgens die persoon 14 dagen moest wachten. Iets wat mij heel vreemd in de oren klinkt dat het 14 dagen duurt want bij money transfer en western union is binnen 24 uur het geld op de rekening naar wie je het geld overmaakt waar ook ter wereld. Kost een paar euro extra maar het geld komt er wel.

Ook wijs ik er op dat juist paypal in het leven is geroepen om creditcard fraudes tegen te gaan want er zijn hele groepen actief op internet die proberen creditcard gegevens te achterhalen. Er is zelfs een hele illegale handel in gestolen creditcard nummers. 

Bij paypal ben je 45 dagen verzekerd op je bestelling dus krijg je zo en zo je geld terug als er iets mis gaat . Bij creditcard ben je ook wel verzekerd maar gaat het toch wat moeilijker om je geld terug te krijgen als er fraude wordt gepleegd. 


Daarbij komt ook nog is als je nu een betaling doet voor een lidmaatschap en zeker als dat in het weekend gebeurt dat je niet meteen dezelfde dag ook je lidmaatschap ingaat. Omdat ze eerst de gegevens moeten controleren en verwerken zeker met creditcard gegevens zijn ze vrij secuur omdat iedereen weet hoe fraude gevoelig deze creditcards zijn.


Ook is het vaak zo als je met creditcard een bestelling doet ergens dat veel bedrijven niet accepteren dat de dienst of goederen voor derden zijn. Hiermee wordt bedoeld geen spullen of diensten bestellen en aflevering op een ander adres dan je eigen adres dit is ook om fraudes te voorkomen. Vaak is het ook nog zo dat mensen in het bezit zijnde van een creditcard niet altijd ook betalingen kunnen doen aan bedrijven in de AB/DL scene vooral als ze met een partner samen wonen. Vaak staat op de bank afschrijving de naam van zo een bedrijfje vermeld en vaak is dat iets waar uit blijkt dat het een AB/DL bedrijfje is. Lijkt me niet echt handig als je partner niet van je AB/DL gevoelens weet. Het voordeel van betalen via paypal is dat er alleen maar komt te staan een betaling aan paypal dan en niet de naam van de leverancier van AB/DL diensten.


Zelf vindt ik een bedrijfje dat op internet zit en geen mogelijkheid biedt om via paypal te betalen dat je daar beter niets kunt bestellen dan. 

Maar wil je toch via creditcard betalen en hebt zelf geen creditcard omdat je inkomsten te laag zijn of om een andere reden niet krijgt dan bestaat er de mogelijkheid een prepaid creditcard te  bestellen. Met deze kaart kun je alleen bestellen tot het bedrag dat je zelf hebt opgeladen op de kaart. Dus niet voldoende geld op de kaart dan kan je gewoon niet bestellen en betalen. Iedereen kan voor zo een kaart in aanmerking komen ongeacht je inkomen en zonder BKR toetsing. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten