donderdag 5 augustus 2010

Waarom is er zo een enorm taboe en vooroordelen rondom infantilisme

De reden dat er een enorm taboe heerst rondom infantilisme en er zoveel vooroordelen zijn rondom infantilisme is niet helemaal vreemd en raar te noemen. Deels komt het omdat infantilisme in Nederland en Vlaanderen niet of nauwelijks bekend is bij de buitenwereld en vaak zelfs niet eens bij hulp verlenende instanties zoals de geestelijke gezondheids zorg (GGZ) en instanties als RIAG maar wat ik heb vernomen zelfs veel psychologen weten er het fijne niet van. In landen als Duitsland, Engeland, Amerika en Canada is infantilisme veel bekender en min of meer enigszins geaccepteerd.

In Nederland is in het verleden het onderwerp infantilisme wel al een paar keer besproken geweest op tv maar alleen werd het dan weer gepresenteerd door personen die alleen maar op sensatie uit zijn. Een show uit Amerika overgenomen van Jerry Springer draagt zeker niet bij aan meer begrip van de buitenwereld voor mensen met gevoelens om zich weer baby of peuter te willen voelen maar zorgt naar mijn mening alleen maar dat we nog minder begrip krijgen van de buitenwereld. Ook is het in het verleden op de tv geweest bij sex voor de Buch van de inmiddels overleden Boudewijn Buch ook niet direct de geschikte persoon om zo een zwaar beladen onderwerp te behandelen. Je vraagt je dan misschien af van Sandra wie vindt jij dan wel geschikt om zo een moeilijk bespreekbaar onderwerp te behandelen op tv om het enigszins bespreekbaar te maken voor de buitenwereld. Ik zelf denk dan voor Vlaanderen aan een Goedele Liekens bijvoorbeeld bij VTM en voor Nederland denk ik zelf aan een programma als vinger aan de pols al infantilisme ook weer geen ziekte is maar een fetisj of levensstijl. Ik heb ook al is gehoord van BNN maar ook dat lijkt mij niet de geschikte omroep om zo een moeilijk bespreekbaar onderwerp en daar bij ook nog eens een zwaar beladen onderwerp te behandelen.

De vele vooroordelen die mensen hebben over infantilisme zijn niet juist maar wel enigszins te begrijpen want bij luiers en baby/peuterachtige kleding denkt men op de eerste plaats toch aan echte baby's en peuters en niet aan volwassenen die het leuk vinden om zich weer als een baby of peuter te kleden omdat ze zich daar prettig bij voelen. En veel buitenstaanders leggen om die reden dan ook heel vaak ten onrechte de link naar pedofilie. Terwijl infantilisme totaal niets te doen heeft met echte baby's, peuters of minderjarigen maar slechts gaat om de wens van een volwassen iemand om zich weer baby of peuter te kunnen en te mogen voelen, dit even voor alle duidelijkheid.

Maar ik denk dat het wereldje van infantilisten er zelf ook heel veel schuld aan heeft dat er zo veel vooroordelen zijn rondom hun door de buitenwereld. Als ik op internet rond surf en ik zie website's met name in Amerika zoals voorheen Deekers en nog een aantal met berichten over minderjarigen in luiers en soms zelfs afbeeldingen van minderjarigen in luiers kan ik mij heel goed voorstellen als de buitenwereld dit ziet dat ze inderdaad wel terecht hun vooroordeel klaar hebben. Want juist sites zoals Deekers die gelukkig eindelijk na herhaaldelijk aandringen is gesloten zorgen zeker niet voor meer begrip van de buitenwereld maar juist dat de vele vooroordelen die er zijn omtrent infantilisme alleen maar meer bevestigd wordt dat het gelijk aan de kant van de mensen is met de vooroordelen omtrent infantilisme.

Willen we zorgen dat er meer begrip komt voor mensen met gevoelens voor infantilisme dan zullen we eerst is bij ons zelf moeten gaan beginnen en is schoon schip gaan houden en alle rotte appels die schadelijk zijn voor de serieuze mensen die met infantilisme bezig zijn een halt toe te roepen en te zeggen stop met die onzin want je richt alleen maar schade aan en zorgt alleen maar dat wij die echt serieus bezig zijn met onze hobby namelijk het zich weer baby of peuter willen en kunnen voelen alleen maar nog meer een slechte naam krijgen door jullie gedrag.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten