donderdag 5 augustus 2010

Gezellig en vooral veilig chatten

Misschien vindt je het leuk om met andere mensen die net als jij en ik ook een voorliefde hebben om zich weer als baby/peuter te kleden gezellig te kletsen dan kan dat bij de navolgende chats:


Het Luierparadijs Gezellige club van Diaperfan en Peuter Daphne waar ik ook regelmatig te vinden ben.

Let op!!!! regels houdt u zich s.v.p aan de volgende regels als u wilt chatten.

Regels voor de chatroom

Om de chatroom voor iedereen gezellig te houden hebben we een aantal regels opgesteld waarvan we verwachten dat iedereen zich daaraan houdt.

1) Profiel
Je doet je niet voor iemand anders voor dan je bent. We begrijpen dat niet iedereen al zijn gegevens in zijn profiel wil achterlaten, maar dat mag NOOIT een reden zijn om onjuiste persoonsgegevens in je profiel te vermelden. Je werkelijke leeftijd en geslacht zijn verplicht, de rest hoef je niet in te vullen. Als we iemand betrappen die zich niet aan deze regel houdt wijzen wij hem/haar erop en heeft hij/zij de kans zich te herstellen. Gebeurt dat niet, dan volgt direct een permanente ban.

Roleplaying (AB, sissy, fur of wat dan ook) is natuurlijk wel toegestaan, zolang het voor de medechatters maar duidelijk is dat je die rol speelt.

2) Schelden en beledigen
Je scheldt niet in de chat en beledigt niet de andere bezoekers. Chatters bezoeken de chatroom voor hun plezier en verwachten dat het gezellig blijft. Dus ook geen racistische, seksistische en andere discriminerende opmerkingen.

3) Flooding
Het blijven herhalen van dezelfde tekst (woorden, letters, leestekens) of emoticons is niet toegestaan.

4) Privé-gesprek
Je start niet ongevraagd een prive-gesprek. Chatters komen naar de chatroom voor een openbare chat en velen zitten niet te wachten op een grote stroom privé-berichten. Voordat je privé gaat dus eerst vragen in de chatroom.

5) Onderwerp
Als je een topic start, houd dan rekening met de andere bezoekers. Bepaalde onderwerpen zijn niet geschikt voor ieder publiek. Denk er bijvoorbeeld aan dat ook minderjarigen de chatroom bezoeken. Als een onderwerp of opmerking echt niet door de beugel kan volgt eerst een waarschuwing en daarna een sanctie.

6) Verboden handelingen
Het verrichten van in Nederland strafbare handelingen is in de chatroom uiteraard ook niet toegestaan.

Chat-etiquette

Naast de regels hierboven is er natuurlijk ook nog de chat-etiquette. Gedragsregels waarvan we verwachten dat iedereen zich daaraan houdt en die voor veruit de meeste bezoekers erg voor de hand liggen.

1) Groeten
Bij binnenkomst in de chatroom groet je de andere bezoekers, bij vertrek neem je afscheid. Als je nieuw bent in de chatroom is het netjes om je voor te stellen. Anderen zijn geïnteresseerd in de achtergrond van nieuwkomers.

2) Aanpassen
Als je een ruimte betreedt probeer dan de stemming van het gesprek en de mensen mee te krijgen. Het is ongepast om als mensen in een gekke bui zijn een serieus gesprek af te dwingen. Laat iedereen in zijn waarde en houd rekening met de mening van anderen.

3) Status
In de chat kun je net links boven het vak waar je de tekst tikt je status aanpassen. Gebruik deze functie als je aandacht tijdelijk ergens anders ligt dan in de chatroom. De verschillende mogelijkheden spreken voor zich.

4) Aanspreken
Als je iemand iets wilt zeggen, spreek hem/haar rechtstreeks met de naam aan. Als je dat niet doet, is vaak onduidelijk voor wie je bericht is bedoeld.

5) Negeren
Toon respect voor de andere chatters. Als iemand jou niet respecteert, gebruik dan de negeer knop in plaats van ruzie maken op de chat. Je hebt dan geen last meer van die persoon.

6) Schreeuwen
HET OVERMATIG GEBRUIK VAN HOOFDLETTERS WORDT GEZIEN ALS SCHREEUWEN. Dit is ongepast.

7) Persoonlijke gegevens
Houd er rekening mee dat mensen zich anders kunnen voordoen dan ze werkelijk zijn. Wees daarom erg terughoudend met het verstrekken van persoonlijke gegevens zoals adres en telefoonnummer.


Rest mij een ieder nog veel chat plezier toe te wensen op de chat.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten